Uusia ruusuja 2022

Olen lisännyt uusia ruusuja ruusulistaan ja kuvagalleriaan muun muassa BATHSHEBA, PERSIAN EYES, SCENTED AIR, SEE YOU IN PINK and TOTTERING-BY-GENTLY. Alla SOURIRE D'ORCHIDÉE

                                                                                                      Sourire d

Ruusujen ostaminen - mistä ja miten

Aika moni on kysynyt myynkö ruusuja. Kyllä myyn - mutta ainoastaan niile, jotka vierailevat ruusutarhassani ja eräiden puutarhatapahtumien yhteydessä Vaasan seudulla (esim. Strömsössä).

Itse ostan yleensä (...)

Ruusukirja puoli-ilmaiseksi

Nyt kannattaa hankkia "Ruusutarha Pohjolassa" itselle tai jollekulle lahjaksi. Alennettu hinta 9,90€ (ennen 29€). Lisää tietoa kirjasta ja linkit tilausta varten päävalikon kautta ("Ruusutarha Pohjolassa -kirja).

Vuoden 2020 kesän parhaat kuvat mukana kuvagalleriassa

Olen lisännyt kesän kuvasadon parhaat otokset ruusugalleriaan. Useimmiten uusi kuva on tullut vanhan tilalle, mutta olen myös lisännyt kuvia ruusuista, jotka tähän asti eivät ole olleet esillä galleriassa. Esimerkiksi Lindqvistinruusuja -osiossa on kuvia kahdesta uudesta löytöruususta. Kasvutapa, kukinta, talvenkestävyys ja terveys saavat kaikki varsin korkeat pisteet. Löysin kyseiset ruusut eräästä ruusupenkistä vuonna 2017. Tänä kesänä ne tuottivat ensimmäiset kukkansa. (...)

Uutta KUVAGALLERIAssa

KUVAGALLERIA on päivitetty ja siihen on tullut kolme uutta kuva-albumia. Albumi KAIKKI RUUSUT mahdollistaa sen, että yhdellä haulla saadaan esiin esimerkiksi puutarhan kaikki valkoiset ruusut tai maanpeittoruusut tai vaikkapa vanhimmat tai uusimmat viljelyksessä olevat ruusut. Esimerkkitapauksissa painikkeet VÄRI tai KASVUTAPA tai VILJELYKSESSÄ vievät perille.

RUUSUTARHASSA -albumiin on lisätty albumi, joka sisältää kuvia ruusutarhan (...)

Ekologinen lannoitus

Ruusutarhan vierailijat kysyvät usein, mitkä lannoitteet käytän. Yhtä usein he toteavat, että heilläkin on tietty ruusu, mutta se ei ole alkuunkaan yhtä komea ja hyvinvoiva. On siinä perääkin. Esimerkiksi salkoruusut kasvavat edelleen ja lähentelevät kovaa vauhtia neljää metriä. (...)

Mennyt kesä, uusia IL ruusuja, lisää ruusuja pistokkaista

Kesä meni jo - melkein. Puutarhassa näkyy merkkejä tulevasta syksystä. Satokausi on alkanut. Olen poiminut mustikoita, vadelmia, lakkoja, mesimarjoja ja sieniä metsästä. Kasvihuone on tuottanut muun muassa kurkkuja, tomaatteja ja eri värisiä paprikoita. Valkosipulit ja muut sipulit ovat kuivumassa. Viiniköynnös tekee uuden rypäle-ennätyksen.  (...)

Hyviä ja huonoja uutisia

Kaikki puutarhani ruusut selvisivät elävinä viime talvesta. Vain yhden ruusun osalta tilanne on vähän epävarma. Aika näyttää. Keväällä 2017 tilanne oli aika erilainen. Syksyllä 2016 aikainen ja pitkä kylmä jakso yllätti minut täysin. Lopputulos oli, etten voinut haudata arkoja ruusujani talveksi. Keväällä löysin yli 200 kuollutta ruusua. Tulin siis vahingossa todistaneeksi, miten toimiva talveksi hautaaminen käytännössä on.  (...)

Ruusujen nimikivet

P1070214cs-  P1070377cs-  DSCN2197cs (...)

Kevät puutarhassa

Huhtikuun 12 päivä. Olen päässyt veneellä ruusupuutarhaani Vaasan saaristossa. Varhaiset kukkijat ottavat vastaan, muun muassa talventähdet, lumikellot, jouluruusut, idänsinililjat, kevätkellot ja yllätyksekseni koristemansikka 'Pink Panda'. Kevätkellot ovat epäilyksistäni huolimatta viihtyneet hyvin ja alkaneet levittäytyä lähiympäristöön.  (...)