Uusia kuvia ruusugalleriassa

Kuvia kesältä 2023 on nyt mukana kuvagalleriassa. Eräät vanhat kuvat on vaihdettu uusiin ja lähes kaksikymmentä uutta ruusua on lisätty. Lisäykset ovat kuvagalleriassa nimensä jälkeen saaneet merkinnän: (uusi 2023).

                                                                   THE COUNTRY PARSON (...)

Ruusujen ostaminen - mistä ja miten

Aika moni on kysynyt myynkö ruusuja. Kyllä myyn - mutta ainoastaan niile, jotka vierailevat ruusutarhassani ja eräiden puutarhatapahtumien yhteydessä Vaasan seudulla (esim. Strömsössä).

Itse ostan yleensä (...)

Ruusukirja puoli-ilmaiseksi

Nyt kannattaa hankkia "Ruusutarha Pohjolassa" itselle tai jollekulle lahjaksi. Alennettu hinta 9,90€ (ennen 29€). Lisää tietoa kirjasta ja linkit tilausta varten päävalikon kautta ("Ruusutarha Pohjolassa -kirja).

Uutta KUVAGALLERIAssa

KUVAGALLERIA on päivitetty ja siihen on tullut kolme uutta kuva-albumia. Albumi KAIKKI RUUSUT mahdollistaa sen, että yhdellä haulla saadaan esiin esimerkiksi puutarhan kaikki valkoiset ruusut tai maanpeittoruusut tai vaikkapa vanhimmat tai uusimmat viljelyksessä olevat ruusut. Esimerkkitapauksissa painikkeet VÄRI tai KASVUTAPA tai VILJELYKSESSÄ vievät perille.

RUUSUTARHASSA -albumiin on lisätty albumi, joka sisältää kuvia ruusutarhan (...)

Ekologinen lannoitus

Ruusutarhan vierailijat kysyvät usein, mitkä lannoitteet käytän. Yhtä usein he toteavat, että heilläkin on tietty ruusu, mutta se ei ole alkuunkaan yhtä komea ja hyvinvoiva. On siinä perääkin. Esimerkiksi salkoruusut kasvavat edelleen ja lähentelevät kovaa vauhtia neljää metriä. (...)

Mennyt kesä, uusia IL ruusuja, lisää ruusuja pistokkaista

Kesä meni jo - melkein. Puutarhassa näkyy merkkejä tulevasta syksystä. Satokausi on alkanut. Olen poiminut mustikoita, vadelmia, lakkoja, mesimarjoja ja sieniä metsästä. Kasvihuone on tuottanut muun muassa kurkkuja, tomaatteja ja eri värisiä paprikoita. Valkosipulit ja muut sipulit ovat kuivumassa. Viiniköynnös tekee uuden rypäle-ennätyksen.  (...)

Hyviä ja huonoja uutisia

Kaikki puutarhani ruusut selvisivät elävinä viime talvesta. Vain yhden ruusun osalta tilanne on vähän epävarma. Aika näyttää. Keväällä 2017 tilanne oli aika erilainen. Syksyllä 2016 aikainen ja pitkä kylmä jakso yllätti minut täysin. Lopputulos oli, etten voinut haudata arkoja ruusujani talveksi. Keväällä löysin yli 200 kuollutta ruusua. Tulin siis vahingossa todistaneeksi, miten toimiva talveksi hautaaminen käytännössä on.  (...)

Ruusujen nimikivet

P1070214cs-  P1070377cs-  DSCN2197cs (...)

Kevät puutarhassa

Huhtikuun 12 päivä. Olen päässyt veneellä ruusupuutarhaani Vaasan saaristossa. Varhaiset kukkijat ottavat vastaan, muun muassa talventähdet, lumikellot, jouluruusut, idänsinililjat, kevätkellot ja yllätyksekseni koristemansikka 'Pink Panda'. Kevätkellot ovat epäilyksistäni huolimatta viihtyneet hyvin ja alkaneet levittäytyä lähiympäristöön.  (...)

Talvisuojausmenetelmäni Strömsössä 23.3.2019 alkaen

Tuotantotiimi Strömsöstä kävi viime vuonna muutaman kerran puutarhassani. Tulos on nähtävissä Ylen kanavilla 23.3. ja 6.4.2019. Ka (...)