Uutta KUVAGALLERIAssa

KUVAGALLERIA on päivitetty ja siihen on tullut kolme uutta kuva-albumia. Albumi KAIKKI RUUSUT mahdollistaa sen, että yhdellä haulla saadaan esiin esimerkiksi puutarhan kaikki valkoiset ruusut tai maanpeittoruusut tai vaikkapa vanhimmat tai uusimmat viljelyksessä olevat ruusut. Esimerkkitapauksissa painikkeet VÄRI tai KASVUTAPA tai VILJELYKSESSÄ vievät perille.

RUUSUTARHASSA -albumiin on lisätty albumi, joka sisältää kuvia ruusutarhan (...)

Ekologinen lannoitus

Ruusutarhan vierailijat kysyvät usein, mitkä lannoitteet käytän. Yhtä usein he toteavat, että heilläkin on tietty ruusu, mutta se ei ole alkuunkaan yhtä komea ja hyvinvoiva. On siinä perääkin. Esimerkiksi salkoruusut kasvavat edelleen ja lähentelevät kovaa vauhtia neljää metriä. (...)

Mennyt kesä, uusia IL ruusuja, lisää ruusuja pistokkaista

Kesä meni jo - melkein. Puutarhassa näkyy merkkejä tulevasta syksystä. Satokausi on alkanut. Olen poiminut mustikoita, vadelmia, lakkoja, mesimarjoja ja sieniä metsästä. Kasvihuone on tuottanut muun muassa kurkkuja, tomaatteja ja eri värisiä paprikoita. Valkosipulit ja muut sipulit ovat kuivumassa. Viiniköynnös tekee uuden rypäle-ennätyksen.  (...)

Avoin puutarha 7.7

Ingmarin ruusutarha osallistuu 7.7. klo 12 - 17 Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja on silloin avoin vieraille. Jotta venekuljetuskapasiteetti olisi riittävä toivon ennakkoilmoituksia. Venematka kestää noin 8 minuuttia.

TERVETULOA!

 

Hyviä ja huonoja uutisia

Kaikki puutarhani ruusut selvisivät elävinä viime talvesta. Vain yhden ruusun osalta tilanne on vähän epävarma. Aika näyttää. Keväällä 2017 tilanne oli aika erilainen. Syksyllä 2016 aikainen ja pitkä kylmä jakso yllätti minut täysin. Lopputulos oli, etten voinut haudata arkoja ruusujani talveksi. Keväällä löysin yli 200 kuollutta ruusua. Tulin siis vahingossa todistaneeksi, miten toimiva talveksi hautaaminen käytännössä on.  (...)

Ruusujen nimikivet

P1070214cs-  P1070377cs-  DSCN2197cs (...)

Kevät puutarhassa

Huhtikuun 12 päivä. Olen päässyt veneellä ruusupuutarhaani Vaasan saaristossa. Varhaiset kukkijat ottavat vastaan, muun muassa talventähdet, lumikellot, jouluruusut, idänsinililjat, kevätkellot ja yllätyksekseni koristemansikka 'Pink Panda'. Kevätkellot ovat epäilyksistäni huolimatta viihtyneet hyvin ja alkaneet levittäytyä lähiympäristöön.  (...)

Talvisuojausmenetelmäni Strömsössä 23.3.2019 alkaen

Tuotantotiimi Strömsöstä kävi viime vuonna muutaman kerran puutarhassani. Tulos on nähtävissä Ylen kanavilla 23.3. ja 6.4.2019. Ka (...)

Ruusuja kylmäkellarissa

Loppusyksyn ja alkukevään aikana olen joka päivä ravannut edestakaisin kylmäkellariin. Siellä on noin 30 paljasjuurista ruusua isossa laatikossa. Ne joutuivat sinne pakon sanelemana. Olin tilannut ruusuja Serbiasta ja sopinut myyjän kanssa, että ruusut olisivat Suomessa viimeistään 15 marraskuuta. Erinäisistä syistä ne kuitenkin saapuivat vasta kuukautta myöhemmin. Silloin maa oli jo niin paksussa roudassa, ettei ruusuja enää voitu laittaa maahan ilman dynamiittia.  Näin ne päätyivät (...)

Vaasan ruusutarha mediassa

Ruusutarhani Vaasassa ja talvehtimismenetelmäni ovat olleet melko hyvin esillä sekä päivälehdissä että muissa julkaisuissa sekä Suomessa että Ruotsissa. Tässä muutama esimerkki Suomesta.

Kotimaa -lehti julkaisi joulunumerossaan 2016 artikkelin ruusuharrastuksestani. Artikkeli julkaistiin samanaikaisesti Kyrkpressenissä.

Suomen Ruususeuran lehti Ruusunlehti julkaisi 1/2017 kirjoittamani artikkelin otsikolla "Uusia ruusujen talvehtimismenetelmiä". (...)