Loppusyksyn ja alkukevään aikana olen joka päivä ravannut edestakaisin kylmäkellariin. Siellä on noin 30 paljasjuurista ruusua isossa laatikossa. Ne joutuivat sinne pakon sanelemana. Olin tilannut ruusuja Serbiasta ja sopinut myyjän kanssa, että ruusut olisivat Suomessa viimeistään 15 marraskuuta. Erinäisistä syistä ne kuitenkin saapuivat vasta kuukautta myöhemmin. Silloin maa oli jo niin paksussa roudassa, ettei ruusuja enää voitu laittaa maahan ilman dynamiittia. Näin ne päätyivät (...)
Vaasan ruusutarha mediassa
Ruusutarhani Vaasassa ja talvehtimismenetelmäni ovat olleet melko hyvin esillä sekä päivälehdissä että muissa julkaisuissa sekä Suomessa että Ruotsissa. Tässä muutama esimerkki Suomesta.
Kotimaa -lehti julkaisi joulunumerossaan 2016 artikkelin ruusuharrastuksestani. Artikkeli julkaistiin samanaikaisesti Kyrkpressenissä.
Suomen Ruususeuran lehti Ruusunlehti julkaisi 1/2017 kirjoittamani artikkelin otsikolla "Uusia ruusujen talvehtimismenetelmiä". (...)
Esittelemässä talvehtimismenetelmiäni Tukholmassa
Huhtikuussa 2017 kävin Tukholman Pohjoismaisilla Puutarhamessuilla (Nordiska Trädgårdsmässan) esittelemässä ruusujen talvehtimismenetelmiäni. Kun oli aika siirtyä esitelmän pitopaikalle messuväki tuli tulvien vastaan. Olin vähällä sanoa kovalla äänellä: Kääntykää, kääntykää! No, olihan paikalla muutama kymmentä kiinnostunutta kuuntelijaa ja keskustelijaa. Jälkeenpäin sain tietää, että iso kuorma-auto noin tuntia ennen esitykseni alkua oli ajanut Drottninggatania pitkin Tukholmassa. (...)
Menestymisvyöhykkeistä viis
Kun aloitin ruusuharrastukseni, noin 30 vuotta sitten, totesin, että moni ruusu paleltui kuoliaaksi jo ensimmäisen talven aikana puutarhassani Vaasassa. Moni ruusu kyllä selvisi, mutta kaikesta näki, etteivät ne viihtyneet. Kukkaloistosta ei ollut näköhavaintoja ja seuraavana talvena oli taas lisää kuolonuhreja. Kun minulle selvisi, että monelta ostamaltani ruusulta puuttui lähes täysin edellytykset selviytyä Vaasan talvista, rupesin kokeilemaan erilaisia talvehtimismenetelmiä. Monien (...)