ILRuusutarhani sijaitsee saarella Strömsötä vastapäätä Vaasan saaristossa. Vuonna 1989 istutin sinne ensimmäisen ostamani ruusun. Nykyään ruusutarhassa on noin 400 eri ruusua ja saman verran perennoja.

Isäni oli vannoutunut puutarhanharrastaja. Häneltä olen kyllä oppinut kaikki puutarhanviljelyyn liittyvät perustaidot. Monen puutarhanharrastajan tavoin  kauneuden kaipuu saa minutkin innostumaan yhä uudestaan. Aina kun näen ruusun (tai perennan), joka minusta kaunistaisi puutarhani se joutuu ostoslistalle. Tätä nykyä en välitä ruusun talvenkestävyydestä. Luotan talvehtimismenetelmiini. Olenhan niiden avulla saanut esimerkiksi yli 100 eri austininruusua viihtymään ja kukkimaan upeasti. Vaasassa. 

En ole puutarhuri koulutukseltani, vaan teologi. Työpäivät täyttyivät viestintään liittyvistä asioista. Alussa toimitin radio- ja tv-ohjelmia Ylelle. Sittemmin painopiste siirtyi työpaikkaviestintään ja henkilökohtaiseen viestintään viestintäjohtajana, kouluttajana ja  luennoitsijana. Nyttemmin olen käytännössä kokoaikainen puutarhuri - ainakin kesäisin. Kun minua nykyään esitellään yleisölle, saan useimmiten titteliksi "ruusuekspertti". Olkoon sen kanssa miten on, joka tapauksessa tiedän jotain ruusujen talvehtimisesta. 

Äidinkieleni on ruotsi, eikä suomen kielen taitoni ei ole paras mahdollinen. Olen työelämässä toistuvasti kehottanut ihmisiä käyttämään vajavaisiakin kielitaitojaan. Kielen päätarkoitushan on kommunikoida, tulla ymmärretyksi. Tästä syystä en aio ottaa stressiä siitä, että joudutte jatkossa kohtaamaan kielivirheitä, kuten objekti- ja sanajärjestys virheitä. Jos ette ymmärrä tekstiäni toivon toki palautetta!

Myös ruusuihin liittyvissä asioissa minuun saa helposti yhteyttä päävalikon Ota yhteyttä -painikkeen avulla.